úterý 16. března 2021

Když mají máma a děti podobné zájmy...

Minulý týden jsme si s dětmi pěkně pohráli. A taky jsme si zahráli, udělali si pořádek ve fotkách a všechno to dali dohromady. Ale pěkně popořádku: zahráli jsme si spolu na flétny a protože se poblíž zrovna nacházel mobil, tak jsme si to naše muzicírování nahráli. Ale co s nahrávkou? Do sluchátek si ji asi ve volných chvílích opakovaně pouštět nebudeme... 
Děti by se rády pochlubily kamarádům, ale k tomu nám chybí nějaký ten vizuál. Že bychom přidali obrázky - třeba z Pixabay nebo z Unsplash? Není to sice špatný nápad, ale přidat můžeme i vlastní fotografie - ať se pochlubíme ještě o něco víc.
V jakém programu to všechno dáme dohromady? Kdysi v dávných dobách, kdy po Zemi běhali dinosauři (neboli před rokem) by první volba padla na Windows Movie Maker. Jenže teď je všechno jinak a s definitivním koncem podpory Windows 7 zmizel i on v propadlišti dějin. Už nějakou dobu proto máme na počítači editor videa Kdenlive, nedávno jsme se začali seznamovat i s DaVinci Resolve. Pro oba editory videa je možné najít videonávody i v češtině (hodně krátký návod pro Kdenlive je zde, českých návodů pro DaVinci Resolve je podstatně víc, například zde). 
Pro jistotu jen dětem navrhnu, že lépe by mohlo vypadat, kdyby se obrázky střídaly v rytmu hudby a že méně (vizuálních efektů) by i v tomto případě mohlo být více. Potom už jenom tvoříme a  užíváme si společně strávených chvil. A výsledek? Posuďte sami.






Žádné komentáře:

Okomentovat