pondělí 29. března 2021

Hledačka s Actionbound

Nevím, jestli nepíšu o něčem, co už všichni znají a používají. Totiž o aplikaci Actionbound. Ale říkám si, že i kdyby tento článeček byl užitečný jen jedinému člověku, bude mít smysl. 

Actionbound je nástroj na tvorbu hledaček neboli questů. A můžete toho v něm dělat opravdu hodně - celkem logicky vytvořit venkovní hledačku, ale také vkládat obrázky, vlastní i cizí videa, zvuky, nastavit délku hledání pokladu...


Před nedávnem jsem přemýšlela, za čím zajímavým vytáhnout děti ven. A také jaký nástroj  tomu použít. Že bych pro ně vyrobila vlastní mobilní aplikaci? Zbytečně náročné na to, že bude na jedno použití. Nebo můžu vyrobit hledačku v Metaverse. To by byla krása - virtuální realita, rozšířená realita, pustit si nějaké video... Kdepak, Metaverse vyžaduje přístup k internetu, takže na venkovní použití není ideální. Že by Actionbound? Spoustu věcí sice neumožňuje, ale na druhou stranu mu stačí jen GPS souřadnice.
Nejdříve si musíte na Actionbound založit účet, ve kterém budete hledačku (nebo i hledačky) vytvářet. Až budete mít hledačku vytvořenou, potřebujete ještě nainstalovat mobilní aplikaci Actionbound - a můžete vyrazit.
Tvorba hledaček v Actionbound je jednoduchá a intuitivní. Ale i tak doporučuji přečíst některý ze článků, které se této problematice věnují. Dozvíte se totiž věci, které by vás nejspíš ani nenapadly.
Pro anglicky čtoucí bude vzdrojem informací také blog na webu Actionboundu, a pro ty, kteří jsou schopní porozumět i mluvené angličtině, také YouTube kanál Actionboundu

Žádné komentáře:

Okomentovat