středa 3. června 2020

Tvoříme knihy

Nevím, jestli nepíšu o něčem, co už všichni znají a používají. Totiž o aplikaci Book Creator. Ale říkám si, že i kdyby tento článeček byl užitečný jen jedinému člověku, bude mít smysl. 
Book Creator je nástroj na tvorbu interaktivních knih. A můžete toho v něm dělat opravdu hodně - celkem logicky psát text, ale také vkládat hypertextové odkazy, obrázky, mapy, vlastní i cizí videa, zvuky...



U nás to byla láska na první pohled. Dokonce i jedno naše dítko, které zrovna netrpí láskou k tvorbě vlastních literárních děl, začalo poprvé v životě zcela dobrovolně tvořit vlastní knihu. 
Tvorba knih v Book Creatoru je jednoduchá a intuitivní. Ale i tak doporučuji shlédnout některý ze záznamů online webinářů, které se této problematice věnují. Dozvíte se totiž věci, které by vás nejspíš ani nenapadly.
Kromě toho doporučuji stránky iPadu ve výuce věnované Book Creatoru, další nápady uvidíte v článku věnovanému Book Creatoru na portálu Apple ve školství. Pro anglicky čtoucí bude vzdrojem informací také blog na webu Book Creatoru, a pro ty, kteří jsou schopní porozumět i mluvené angličtině, také YouTube kanál Book Creatoru. Ten je naplněný nápady učitelů, kteří ve výuce s Book Creatorem pracují.

Jako názornou ukázku toho, že práci s Book Creatorem zvládne každý, přikládám odkaz na e-knihu, kterou vytvořilo naše desetileté dítě:

Félicette, kočka ve vesmíru

Book Creator is a simple tool for creating awesome digital books. Create your own teaching resources or have your students take the reins.



Žádné komentáře:

Okomentovat